Gelderblom Barneveld

Gelderblom Barneveld

Vers vlees

Slagerij Gelderblom kiest voor het beste rund-, varkens-, kip- en lamsvlees. Iberico varkensvlees is bijvoorbeeld subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van antibiotica en hormonen. Probeer het eens!

Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Hij vertelt u er graag meer over.

online bestellen →








Rundvlees

Wat maakt het Quality rundvlees van Slagerij Gelderblom zo lekker? De malsheid en de fijnheid van het stukje vlees op je bord. Daaraan proef je af, of een koe een goed leven heeft gehad. De rundvleesspecialist vertelt: "We weten precies waar onze koeien vandaan komen. Daarme kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen. Een goed en smaakvol stuk vlees begint niet in de pan, maar al op de boerderij waar de dieren opgroeien. Alleen het vlees van de beste koeien, die een goed leven hebben gehad, komen voor ons in aanmerking om te laten slachten. Die kwaliteit merk je aan de malsheid van het vlees, het sappige. Goed op smaak en mager."

De runderen staan winters warm en droog op stal en in de warmere maanden verblijven ze in de groene weiden. De koeien krijgen goed te eten. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie. Vanuit de centrale worstmakerij in Driebruggen zorgt Gelderblom ervoor dat de halfproducten verspreid worden over onze filialen.
Tegenwoordig worden halve runderen bij Gelderblom Barneveld gelevert die in de slagerij zelf worden uitgesneden. Zo heeft u gegaranderd een vers stukje rundvlees.

Rundergehakt • Runderbiefstuk • Rundervinken • Rundertartaar • Runderbraadworst • Rib-eye • Entrecôte


BLACK ANGUS BEEF

HET KAVIAAR ONDER HET RUNDVLEES!

Het Black Angus rundvlees is een ware culinaire delicatesse vanwege zijn hoge graad van gemarmerdheid, die uw smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Door het vlees van deze prachtige runderen lopen miniscule kleine vetadertjes, die zorgen voor de kenmerkende smaak en malsheid.

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn belangrijke elementen, die gelden op deze gekwalificeerde boerderijen, waar de Black Angus vandaan komt. Het is niet voor niets dat gerenommeerde restaurants kiezen voor dit vlees. Voor dit uitmuntende vlees hoeft u dus vanaf nu niet meer naar het restaurant. Overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje rundvlees. Wij hebben onder andere Black Angus steaks, rib-eye steak, kogelbiefstuk en stoofvlees.




Varkensvlees

Quality varkensvlees

In onze slagerij vindt u varkensvlees dat uitsluitend van de Nederlandse familiebedrijven komt. Deze boerderijen werken volgens de strenge criteria van de Keten Duurzaam Varkensvlees. Dat betekent extra aandacht voor het welzijn van de dieren en voor het milieu. Zo hebben de dieren genoeg leefruimte, schoon drinkwater en krijgen ze het beste voer. Die kwaliteit proef je terug in ons vlees.

Duurzaam varkensvlees

Overigens komt al ons varkensvlees uit de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De keten bestaat uit een vast samenwerkingsverband tussen 100% Nederlandse varkenshouderijen, slachterijen en slagerijen, die met elkaar garant staan voor topkwaliteit en gegarandeerd veilig vlees. Elk stuk vlees dat uit de keten komt, wordt streng gecontroleerd en gecertificeerd en is moeiteloos te traceren van boer tot aan verkoop. Het KDV innoveert voortdurend voor een betere zorg, voeding en welzijn van het dier en voor milieu en omgeving. Deze projecten worden gestimuleerd door o.a. Wageningen University, het Landbouw Economisch Instituut, de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu. Koopt u uw varkensvlees bij Gelderblom, dan kunt u ervan op aan dat het dier een fijn leven had. Dit proeft u ook, want stressvrije varkens smaken aanmerkelijk beter.

Patron varkensvlees

De beste zorg voor de dieren


De basis van echt lekker vlees ligt natuurlijk bij de boer. Patron varkensvlees komt uitsluitend van Nederlandse familiebedrijven die werken volgens de criteria van Keten Duurzaam Varkensvlees.

Dit betekent extra aandacht voor het welzijn van de dieren en milieu. Zo hebben de dieren meer leefruimte, krijgen ze dagelijks een portie Luzerne-ruwvoer en hebben ze schoon drinkwater en goede ventilatie tot hun beschikking.

We leggen de lat hoog zodat u onbezorgd kunt genieten van een gezond stukje varkensvlees.



Kippenvlees


Barneveldse Kip wie kent het niet! Wij werken met uitsluitend Nederlandse kippen en slachterijen, vooral hier uit de omgeving! Zo weten wij dat de kwaliteit die wij willen leveren gewaarborgd blijft.

Onder welke omstandigheden leven de kippen?

De jonge vleeskuikens komen aan in schone en verwarmde stallen, met vers strooisel op de vloer. De vleeskuikenhouder streeft ernaar om de optimale omstandigheden te creëren. De kuikens krijgen voer wat is afgestemd op de leeftijd en ze hebben toegang tot schoon drinkwater. Ook het klimaat is optimaal (temperatuur, luchtcirculatie, etc.). Door informatie over het gewicht, voer en wateropname en het gedrag te verzamelen kunnen de vleeskuikenhouders de omstandigheden waar nodig aanpassen, als het nodig is ook in overleg met dierenartsen. De voorzieningen in de stal om het welzijn van de kippen te garanderen voldoet aan de Europese wetgeving (waarin bijvoorbeeld staat hoeveel kippen per m2 gehouden mogen worden). De dieren hebben de hele dag door voedsel en water. Wij schenken dan ook aandacht aan de voetzooltjes van kippen, deze worden gecontroleerd als maatstaf voor het welzijn van de dieren.

Ambachtelijk gefileerd!

Net zoals bij ons vlees staat kwaliteit bovenaan, daarom wordt elke kip met de hand gefileerd. Het mensenlijk oog en handelen zorgen er voor dat het nauwkeurig en schoon gebeurt waardoor de kwaliteit van het vlees een stuk hoger ligt!







lamsvlees

Wij zijn uw specialist waar u vers Hollands lamsvlees kunt kopen. Hollands lamsvlees/zuiglam is te herkennen aan de subtiele smaak, de malse structuur en de licht ziltige uitgesproken smaak. Vlees van het Hollands lam is perfect geschikt om te bakken, braden, stoven of grillen. Wij geven u het juiste advies.

Door de specifieke smaak van dit lamsvlees heeft dit smaakvolle vlees weinig kruiden nodig. Wij adviseren altijd groene kruiden te gebruiken die de heerlijke smaak niet weghalen, denk aan bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano en basilicum.

Wij snijden deze topkwaliteit lammeren zelf uit, wat resulteert in het volgende assortiment.

Lamskoteletten • Lamsracks • Lamsbout • Lamsgehakt



Afbeelding


Afbeelding

Kalfsvlees

Wij verkopen uitsluitend vers Hollands kalfsvlees. De kalveren worden door ons vakkundig uitgesneden. Pure ambacht en gegarandeerd vers! Wij kunnen een totaalassortiment kalfsvlees leveren.

Osso buco • Kalfsoesters • Kalfsrollade • Kalfsschnitzel • Kalfsbrochette • Kalfslever

Het kalfsvlees is naar wens naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar. Heeft u vragen over de bereiding van kalfsvlees, stel ze gerust. Wij adviseren u graag.