Gelderblom Barneveld

Gelderblom Barneveld

Vers vlees

Slagerij Gelderblom kiest voor het beste rund-, varkens-, kip- en lamsvlees. Iberico varkensvlees is bijvoorbeeld subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van antibiotica en hormonen. Probeer het eens!

Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Hij vertelt u er graag meer over.

online bestellen →








Rundvlees

Wat maakt het Quality rundvlees van Slagerij Gelderblom zo lekker? De malsheid en de fijnheid van het stukje vlees op je bord. Daaraan proef je af, of een koe een goed leven heeft gehad. De rundvleesspecialist vertelt: "We weten precies waar onze koeien vandaan komen. Daarme kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen. Een goed en smaakvol stuk vlees begint niet in de pan, maar al op de boerderij waar de dieren opgroeien. Alleen het vlees van de beste koeien, die een goed leven hebben gehad, komen voor ons in aanmerking om te laten slachten. Die kwaliteit merk je aan de malsheid van het vlees, het sappige. Goed op smaak en mager."

De runderen staan winters warm en droog op stal en in de warmere maanden verblijven ze in de groene weiden. De koeien krijgen goed te eten. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie. Vanuit de centrale worstmakerij in Driebruggen zorgt Gelderblom ervoor dat de halfproducten verspreid worden over onze filialen.
Tegenwoordig worden halve runderen bij Gelderblom Barneveld gelevert die in de slagerij zelf worden uitgesneden. Zo heeft u gegaranderd een vers stukje rundvlees.

Rundergehakt • Runderbiefstuk • Rundervinken • Rundertartaar • Runderbraadworst • Rib-eye • Entrecôte


BLACK ANGUS BEEF

HET KAVIAAR ONDER HET RUNDVLEES!

Het Black Angus rundvlees is een ware culinaire delicatesse vanwege zijn hoge graad van gemarmerdheid, die uw smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Door het vlees van deze prachtige runderen lopen miniscule kleine vetadertjes, die zorgen voor de kenmerkende smaak en malsheid.

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn belangrijke elementen, die gelden op deze gekwalificeerde boerderijen, waar de Black Angus vandaan komt. Het is niet voor niets dat gerenommeerde restaurants kiezen voor dit vlees. Voor dit uitmuntende vlees hoeft u dus vanaf nu niet meer naar het restaurant. Overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje rundvlees. Wij hebben onder andere Black Angus steaks, rib-eye steak, kogelbiefstuk en stoofvlees.




Varkensvlees

Quality varkensvlees

In onze slagerij vindt u varkensvlees dat uitsluitend van de Nederlandse familiebedrijven komt. Deze boerderijen werken volgens de strenge criteria van de Keten Duurzaam Varkensvlees. Dat betekent extra aandacht voor het welzijn van de dieren en voor het milieu. Zo hebben de dieren genoeg leefruimte, schoon drinkwater en krijgen ze het beste voer. Die kwaliteit proef je terug in ons vlees.

Duurzaam varkensvlees

Overigens komt al ons varkensvlees uit de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De keten bestaat uit een vast samenwerkingsverband tussen 100% Nederlandse varkenshouderijen, slachterijen en slagerijen, die met elkaar garant staan voor topkwaliteit en gegarandeerd veilig vlees. Elk stuk vlees dat uit de keten komt, wordt streng gecontroleerd en gecertificeerd en is moeiteloos te traceren van boer tot aan verkoop. Het KDV innoveert voortdurend voor een betere zorg, voeding en welzijn van het dier en voor milieu en omgeving. Deze projecten worden gestimuleerd door o.a. Wageningen University, het Landbouw Economisch Instituut, de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu. Koopt u uw varkensvlees bij Gelderblom, dan kunt u ervan op aan dat het dier een fijn leven had. Dit proeft u ook, want stressvrije varkens smaken aanmerkelijk beter.

Patron varkensvlees

De beste zorg voor de dieren


De basis van echt lekker vlees ligt natuurlijk bij de boer. Patron varkensvlees komt uitsluitend van Nederlandse familiebedrijven die werken volgens de criteria van Keten Duurzaam Varkensvlees.

Dit betekent extra aandacht voor het welzijn van de dieren en milieu. Zo hebben de dieren meer leefruimte, krijgen ze dagelijks een portie Luzerne-ruwvoer en hebben ze schoon drinkwater en goede ventilatie tot hun beschikking.

We leggen de lat hoog zodat u onbezorgd kunt genieten van een gezond stukje varkensvlees.



Kippenvlees

Wat maakt de Quality kip van Slagerij Gelderblom zo lekker? De malse, stevige structuur van de kip, daaraan is de authentieke smaak van Gelderbloms Quality kip makkelijk te herkennen. "Met deze fantastische Quality kip maken wij de mooiste en lekkerste specialiteiten en gerechten allen met liefde en vakmanschap voor u gemaakt."

Het geheim van... De 'Quality' kip. Alles wat je aan aandacht geeft, groeit. Quality kip is zo vol van smaak, omdat het gaat om het Hubbard ras. Dit is een sterk en langzamer groeiend ras, die 100% plantaardig voer krijgt en veel bewegingsruimte heeft. De kippen kunnen zelf eten wanneer zij willen. Je proeft het verschil. 

Fijn om te weten is dat Gelderblom slagerijen enkel werken met basisgrondstoffen en zo min mogelijk met E-toevoegingen; onze kruidenfabrikant levert NSG-vrije kruidenpakketten. In de worstmakerij te Driebruggen maakt Gelderblom ook veel producten waarin gluten en lactose tot een minimum zijn beperkt.

Wellfoort Kip

Midden in het centrum van Nederland liggen de Wellfoort farms. Op deze boederijen scharrelen talloze kippen met veel plezier door de velden heen. De Wellfoort farms zijn namelijk koploper op het gebied van de nieuwe standaard kip. Wat houdt die nieuwe standaard in? Deze kippen zijn namelijk helemaal vrij van antibiotica. Daarnaast genieten ze van natuurlijke granen en soja als voedsel. Dat is zeldzaam tegenwoordig!

Als de kippen een vitaal leven hebben, is het vlees ook gezonder. Zonder supplementen is de Wellfoort kip helemaal puur. Dit zorgt voor zacht en mals vlees dat geschikt is voor de meest uiteenlopende gerechten.

De Wellfoort kip is absoluut het gerecht van de toekomst. De kippen hebben een kleine CO2 footprint, bijna hetzelfde niveau als plantaardig eten. Dit maakt de oorsprong van het vlees zeer duurzaam.







lamsvlees

Wij zijn uw specialist waar u vers Hollands lamsvlees kunt kopen. Hollands lamsvlees/zuiglam is te herkennen aan de subtiele smaak, de malse structuur en de licht ziltige uitgesproken smaak. Vlees van het Hollands lam is perfect geschikt om te bakken, braden, stoven of grillen. Wij geven u het juiste advies.

Door de specifieke smaak van dit lamsvlees heeft dit smaakvolle vlees weinig kruiden nodig. Wij adviseren altijd groene kruiden te gebruiken die de heerlijke smaak niet weghalen, denk aan bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano en basilicum.

Wij snijden deze topkwaliteit lammeren zelf uit, wat resulteert in het volgende assortiment.

Lamskoteletten • Lamsracks • Lamsbout • Lamsgehakt



Afbeelding


Afbeelding

Kalfsvlees

Wij verkopen uitsluitend vers Hollands kalfsvlees. De kalveren worden door ons vakkundig uitgesneden. Pure ambacht en gegarandeerd vers! Wij kunnen een totaalassortiment kalfsvlees leveren.

Osso buco • Kalfsoesters • Kalfsrollade • Kalfsschnitzel • Kalfsbrochette • Kalfslever

Het kalfsvlees is naar wens naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar. Heeft u vragen over de bereiding van kalfsvlees, stel ze gerust. Wij adviseren u graag.



Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.